Overgordijnen

Overgordijnen kunnen geconfectioneerd worden in plooien, als vouwgordijn (store americain of roman blind), als wolkengordijn (austrian blind), in panelen (japanse wand) enz ...
Ze worden gevoerd voor de bescherming van de stof en het geven van een betere plooival. Diverse voeringstoffen staan tot Uw beschikking, beginnend met de gewone satijnvoering, thermische voering (warmte en koude isolerend), verduisterende voering en gemoltoneerde voering (isolerend en akoestisch).

Overgordijnen welke opgehangen worden aan rails worden geconfectioneerd zonder hoofdje, dit om de plooival mogelijk te maken onder de rail (bij sierpanden kan men wel met een hoofdje werken).

De hoofden van de overgordijnen kunnen op verschillende wijzen afgewerkt worden, waarvan we hierna enkele voorbeelden toelichten.

  • Met plooilint de eenvoudigste wijze van afwerken, geeft een informele look, de plooien worden ingelegd met plooihaken. De normale vloeite bedraagt hier x 2.
  • Met ingestikte plooien ideale afwerking voor dichtschuivende panden waar de plooi zichtbaar is. In de hoofden wordt stijfte aangebracht en worden de plooien (1 grote plooi naar voor en 1 kleine plooi naar achter) door ons atelier ingestikt in functie van de gewenste breedte. De vereiste vloeite is hier x 2.2.
  • Met vlaamse kop idem als hierboven, doch er worden 3 plooitjes op regelmatige afstand ingestikt. Een variant is de vlinderplooi waar 2 plooitjes worden ingestikt. Vereiste vloeite, minimaal x 2.3.
  • Met lussen is een afwerking enkel geschikt voor ophanging aan roedes. Lussen worden aan de hoofden gestikt (met of zonder decoratieve afwerkingen). Minder geschikt voor dichtschuivende overgordijnen. Kan uitgevoerd worden met weinig vloeite.
  • Diverse afwerkingen andere speciale afwerkingen, als daar zijn pijpkoppen, zeilringen, speciale linten ... worden u graag voorgesteld door onze ervaren medewerkers.